Banklån

Et banklån er den mest tradisjonelle måten en kan gå til anskaffelse av et lån på i dag i tillegg til den mest sikreste.

I første omgang møter du til en formell samtale i banken for å kartlegge hvor mye du trenger i lån, hva pengene skal brukes til og hva du kan tilby av sikkerhet også kalt pant.

Det lønner seg å være godt forberedt til et slikt møte da banken vil vite hvor godt du ligger ann som betalingsdyktig og hvordan du takler din egen økonomi. (Mer om økonomi generelt her og på Totenbanken. Her er ditt forbruksmønster kritisk! Fordelene ved et banklån kontra et online lån er som oftest rentene som er betydelig lavere men fremdeles er det slik at de mest kredittverdige kundene får lavest rente.

Pass på at du får en oversiktelig liste over kostnader, renter og gebyrer slik at banklånet ikke viser seg å bli langt dyrere enn forventet!

For studenter med en liten inntekt er dette i hovedprinsippet det viktigste en må tenke på, din inntekt må være høy nok til å kunne betjene lånet om det kommer en fremstående renteøkning. Dette gjelder boliglån spesielt. Om du som student ikke tjener nok eller har for lite oppsparte midler vil en medsøker kunne plassere deg i en lavere risikoklasse og høyne dine sjangser for å få et banklån. SmiS (Studentmediene i Stavanger) sine råd for studenter som ønsker banklån er å begynne å tenke langsiktig allerede i 17 års alderen.

Spar der du kan spare og legg resten av overskuddet til side i tillegg til å fylle opp BSU kontoen årlig. Når dagen kommer og du skal i møte med en rådgiver for å snakke om et banklån vil de se en positiv utvikling fra starten av og bemerke seg din betalingsvilje. Du er da langt på vei til å innvilge din søknad om et banklån!

Leave a Reply