Bør du ta opp et lån uten sikkerhet?

Bør du ta opp et lån uten sikkerhet?

I enkelte tilfeller kan lån uten sikkerhet spare deg penger, men det er aspekter og detaljer som det er viktig at man får med seg. Å vite at man har råd til å betale tilbake, hver betalingsperiode er viktig. Ikke bli lurt av lån med lave renter, som viser seg å ha store gebyrer i ettertid.

Når det er snakk om lån, og gjerne også refinansiering med sikkerhet i bolig, må man vite at alle pengene som skal innbetales enten allerede er på plass eller vil være på plass innen betalingsfristen. Har man kontroll på det, kan små lån være en god måte å gi en økning til din egen økonomi på kort tid.

Vær likevel forsiktig. Det er mange feller man kan gå i, som alle fører til økonomisk usikkerhet, og i en slik situasjon bør man være forsiktig med å ta opp nye lån, og refinansiering av eksisterende lån kan være en bedre måte å få oversikt og en måte å ta tilbake kontrollen. Denne kontrollen er viktig.

Nedbetalingstid på lån uten sikkerhet

Man får ofte et par år, et sted mellom 5-15 til å betale tilbake et lån uten sikkerhet. De forskjellige aktørene som tilbyr slike lån, har også forskjellige tilbud og betingelser for lånene sine. Rentesatsene vil være forskjellige, nedbetalingstiden vil være forskjellig og gebyrer og avsatser vil være forskjellige.

Har man god nok økonomi, men ikke har noe å stille med som sikkerhet, fordi man ikke har fått kommet seg inn på markeder eller alltid har leiet og leaset, vil man kunne ta steg mot større økonomisk sikkerhet og verdiskapning utover penger. Hus og bil trenger ikke bare være en drøm.

En stor del av økonomisk sikkerhet er å ha oversikt. Refinansiering av diverse lån og tilbakebetalinger samler alle innbetalinger som en stor sum ved å betale ut alle lånene dine og gi deg et nytt et. Dette gjør det lettere å forholde seg til egen økonomi og gjør det lettere å bygge verdier, trygt og godt.

Puss opp hjemme med et lån uten sikkerhet

Skal man pusse opp hjemme, men ikke vil stille bilen som sikkerhet for et lån, eller for eksempel leaser bilen, kan man, med god nok økonomi, ta opp lån uten sikkerhet gjennom ulike aktører som vil gjøre det mulig å pusse opp hjemme. Det trenger ikke å være dyrt, og løsningene er der.

Mange sliter med kapitalen, mens andre er plaget med å aldri ha store summer penger på en gang. Med spredde betalinger blir økonomi segmentert og man får aldri mulighet til å gjøre store innkjøp, eller bruke store summer på dyre ting som det å pusse opp eller reparere og restaurere bolig.

Hvis man har lyst på lån, men plages med spredde innbetalinger, vil refinansiering med sikkerhet i bolig gjøre det enkelt med å samle alle innbetalinger til samme dato, som frigjør resten av økonomien og gjør det mye enklere å kunne sette av penger til å ta opp lån for større kjøp av for eksempel varer og tjenester.