Hva er et forbrukslån uten sikkerhet?

Et forbrukslån eller personlig lån er ofte et lån mellom 5000 og 350 000 kr. Lånet er et lån uten sikkerhet, hvilket betyr at det ikke krever noen sikkerhet. Det betyr ikke at hvem som helst kan ta et forbrukslån. Visse krav stilles, for eksempel at det skal være en fast ansettelse eller minst en fast inntekt, at du mangler en kreditthistorie, du skal ha vært svensk statsborger i løpet av de tre siste årene og ha en god evne til å betale tilbake. Ulike långivere har ulike behov og forutsetninger. Det finnes långivere som gir lån til personer uten fast inntekt, sikkerhet eller mennesker med dårlig kreditt historie, men det finnes långivere som krever en garantist for låntageren. Oftest kommer det an på størrelsen av lånebeløpet du søker om. Bankene kan være mer villig til å ta risiko for høyere lånebeløp.

Forutsetningene for et forbrukslån uten sikkerhet

Långiveren som tilbyr forbrukskreditt tilbyr vanligvis et lån på et beløp mellom 5000 or 350 000 kroner. Om du vil låne et beløp som er mindre, anbefales et raskt lån der du låner mellom 1000 og 5000 kroner. Lånet skal normalt betales tilbake innen 30 dager. Trenger du å låne en sum på mer enn 400 000 kroner kan det være vanskelig å finne et låneinstitutt som gir lån uten sikkerhet, dvs. blancolån.

Kostnadene for et forbrukslån uten sikkerhet

Angående forbrukslån så tilkommer rente og eventuelle øvrige administrative kostnader som fakturaavgift og etableringskostnader. Før du søker privatlån, bør du undersøke ulike långivere for å se hvem som gir de beste forutsetningene. Dette gjøres enkelt på nettet der du også kan regne på lånet med en enkel kalkulator der man kan eksperimentere med renter og lånebeløp samt nedbetalingstid, for å se om størrelsen på månedsavgiften er tolererbar for økonomien din. På nettet kan du også søke om lån uten sikkerhet. Når du søker om lån, kommer låneinstituttet til å gjøre en vurdering av kredittrisikoen for å se om du har ubetalt gjeld eller betalingsanmerkninger.  Din framtidige tilbakebetalingsevne vil også bli undersøkt.