Hva koster det å låne penger uten sikkerhet?

Prisen på et lån uten sikkerhet eller er selvfølgelig avgjørende for hvor mange penger du kan låne. Sammen med evnen din til å betale er hva som bør avgjøre hvor mye pant du tar ut. Valget mellom å låne penger med fast eller variabel rente og valget mellom serielle og livrente er valg som vil påvirke prisen på et lån.

Forskjellen mellom den nominelle og effektive rentesatsene bør du vite før du låner penger. Nominelle rente er den nåværende renten mens den effektive renten er den nominelle renten inkludert gebyrer. Gebyrer i forbindelse med vurdering av verdien/lånerente, og i forbindelse med registreringen er ikke med i den effektive renten.

Valg av tilbakebetalingsnetode sammen med eventuelle renter er svært viktig når du låner penger. Disse valgene vil ikke bare påvirke de samlede lånekostnader, men også din månedlige utgifter. Kort sagt, lengre løpetid og/eller avdragsfrihet gir en høyere samlet lånekostnad, men en lavere månedlig rate. 20 år er en vanlig nedbatelingstid for et lån, men noen banker tilbyr å låne penger med opp til 40 år tilbakebetalingsperiode og opp til 10 års avdragsfrihet.

Evnen din til å betale og din sikkerhet kan fremdeles ha innflytelse på kostnadene ved et lån. Det samme gjelder for kundeforholdet ditt med banken eller du kan eventuelt finne en bank som tilbyr bedre betingelser på lånet ditt. Den som har egenkapital, god lønn og god sikkerhet vil naturligvis få de beste vilkårene når de skal låne penger.

Leave a Reply