Hvorfor samle dyr kredittkortgjeld og smålån?

Hvorfor samle dyr kredittkortgjeld og smålån?

Det er ikke få nordmenn som sliter med gjeld uten sikkerhet og i mange tilfeller snakker vi om flere lån om gangen. Dersom du klarer å samle kredittkortgjeld og smålån, kan du spare massevis av penger og få det økonomisk romsligere i hverdagen. En annen fordel er at du blir gjeldfri raskere. Vi skal i denne artikkelen komme med noen tips til hvordan du går frem for å få bedre kontroll på økonomien.

Legg alle eggene i samme kurv

I dag er det vanlig å ta opp smålån til det ene og det andre. Trenger man en ny PC, midler til å spille hos https://www.casino-pa-nett.com/ eller en etterlengtet ferie, skal det ikke mange tastetrykkene til før et lån er inne på konto. Dessverre er ikke slike lån særlig billige noe som også gjelder ved bruk av kredittkort, dersom man ikke betaler fakturaen fra Conta ved forfall.

Disse kortene kommer med flere gode fordeler som: reiseforsikring, bonuspoeng og enkel tilgang til midler når uforutsette utgifter oppstår, men som kjent er det så alt for mange som ikke betaler fakturaen til rett tid og da påløper skyhøye renter og de gode fordelene mister sin verdi og hensikt.

Det å samle dyre smålån er bare et litt mer folkelig uttrykk for refinansiering. Prinsippene er nøyaktig de samme, uansett hva vi velger å kalle det. Man oppsøker banken for å be om et nytt lån og dermed en bedre betalingsplan for ett eller flere gamle lån. Dette er ikke bare gunstig for å få en bedre oversikt over flere dyre lån, det vil nemlig også i de aller fleste tilfellene gi en enda bedre rente og en bedre rente vil som kjent gi deg et bedre økonomisk handlingsrom i hverdagen. Har du mulighet for å knytte refinansieringen til pant i boligen, blir vilkårene enda bedre.

Slik samler du all din gamle gjeld

Dersom du kunne tenke deg å samle alle dine smålån i ett større lån, er det bare å søke litt på nett etter banker som tilbyr slike tjenester. Når du har funnet en bank som kan tilby deg de beste vilkårene, er det bare å kontakte dem for å høre nærmere om hvordan du går frem. Ofte er det bare en liten kredittsjekk og utfylling av et lite skjema som må til, så vil banken ta seg av resten. Deretter vil du motta en faktura per måneden som må betales. Du vil altså slippe å måtte forholde deg til flere regninger.

Oppsummering

Stadig flere har sett fordelene med å få refinansiert dyre lån og få dem samlet på ett sted. Konkurransen for å kapre interesserte kunder er også stor blant bankene, så det er derfor ikke uvanlig å se tilbud som nesten kan virke for gode til å være sanne. Dersom tilbyderen virker seriøs, er det bare å slå til for å sikre deg et litt større økonomisk handlingsrom for fremtiden.

Deler av pengene du spare på å samle lånene dine bør du legge til side og gjerne spare et sted der du får god avkastning. Og når du først har fått orden på økonomien, bør du gjøre alt du kan for å unngå å havne i en lignende situasjon nok en gang.