Lån til solcellepanel

Solcellepanel har blitt veldig populært å sett opp på både nye og gamle hus. Vinterens kostbare strømpriser har gjort sitt til at nordmenn ønsker løsninger for å redusere strømprisene eller forsikre seg mot kostbar strøm. Derfor investerer mange i solcellepanel og det er ikke rent lite man må ut med for å få lov til å høste energi fra solen. I følge nettsiden Solcellepaneler.com starter prisen på en installasjon av solcellepanel på 40000- og går helt opp til flere hundre tusen avhengig av hvilken løsning man ønsker. 

Det store spørsmålet er hvordan man finansierer solcellepanel. De aller færreste har pengene det koster å installere solcellepanel tilgjengelig på konto. Det er også slikt at det for mange vil være en dårlig plassering av pengene å binde de opp i solcellepanel som betaler seg over en lang periode på rundt 25-30 år. Derfor låner de aller fleste penger til å installere solcellepanel, det finnes i hovedsak 3 forkjellig typer lån: 

Lån uten sikkerhet 

Dette er som du sikkert skjønner et lån uten sikkerhet, altså et slags forbrukslån. Flere banker kaller dette for et sollån. Det er altså forbrukslån som er “kamuflert” som grønne lån og da gjerne til en litt lavere rente. Vi har sett disse lånene ligge fra mellom 6% og opp til nærmere 15%. Med en høy rente så gjør dette at gevinsten din fra solcellepanelene blir spist opp av banken, med mindre du betaler tilbake raskt. 

Lån med sikkerhet 

Hvis du i dag har ledig verdi i boligen din så kan du låne penger med sikkerhet i boligen din til solcellepanel. De aller fleste bankene tilbyr deg å låne opp til 85 % av boligen din sin verdi. Det betyr at du kan låne penger til solcellepanel med en rente på under 3%. Det betyr at du kan få låne penger til solcellepanel med den beste renten på markedet. 

“Miljølån”

Dette kalles av noen banker for “grønt lån” eller “miljølån”. Dette er et lån uten sikkerhet men det krever at du oppfyller en rekke krav som f.eks krav fra Enova eller andre. Ofte så har dette en god rente men gjerne en svært rask nedbetalingstid.