Lån uten sikkerhet, vanskelig å få?

Det er det faktisk ikke! Å få et lån uten sikkerhet i dag er utrolig lett hvis du bruker 5 minutter på å sette deg inn i sakene. Tar du deg tid til å lese denne artikkelen om lån uten dokumentasjon og sikkerhet garanterer vi at du vet alt som er verdt å vite!

Lån uten sikkerhet – er alle lån ikke det?

Langt fra alle lån i dag er lån uten sikkerhet. Det tradisjonelle lånet i en bank foregår ikke uten sikkerhet – tvert imot!

Vil du ha et lån i en tradisjonell bank som DNB, Nordea eller lignende skal du først inn til en samtale. I denne samtalen med en ansatt i banken, skal du opplyse hva du vil bruke pengene til, hvilken inntekt du har, hvilken gjeld du har, hvordan du kan garantere tilbakebetaling av pengene, stille dokumentasjon til rådighet for alt du sier – det høres tøft ut og det er det også!

For mange er det motsatte av et lån uten sikkerhet litt av et mareritt. Det kan for noen mennesker føles som en mindre eksamen med en samtale i banken hvor man skal overbevise den ansatte/sensor om at man altså kan greie å betale ned et lån. Det er mulig å hoppe over alt dette!

Lån uten dokumentasjon på nettet – lett og raskt.

I stedet for å bruke bankens tradisjonelle og langsomme system kan du, hvis du ikke har bruk for et særlig stort lån, hoppe over køen i banken. Hvis du har bruk for mellom 10-250.000kr kan du i stedet lett få et forbrukslån på nettet. Et slik lån er et lån uten dokumentasjon og sikkerhet!

Lån uten sikkerhet over nettet krever ingen samtale i banken

Vil du ha et lån over nettet skal du ikke til noen samtale. Du skal ikke opplyse om det du vil bruke penger på, internettbanken er ofte likeglad med inntekten din, du skal ikke garantere pengenes tilbakebetaling og du skal ikke stille opp dokumentasjon for alle påstandene din. Når du ikke har bruk for et særlig stort lån uten sikkerhet – mellom 1.000kr og 250.000kr typisk – trenger internettbanken altså ikke noen nevneverdig dokumentasjon, bare sikreseg at du ikke har gjeldsproblemer.

Har du bruk for et stort lån til bolig, bil eller lignende må du imidlertid fremdeles en tur i banken for å få et tradisjonelt lån. Her kan du dessverre ikke bare benytte deg av lån uten sikkerhet på nettet da man her bare kan låne relativt små beløp.

Lån uten sikkerhet – Hva er fellen?

Har du din sunne fornuft i behold når du søker etter et lån, tenker du sikkert:” Lån uten sikkerhet lyder helt fantastisk, men hva er fellen? ”.
Fellen, hvis det er snakk om en slik er at lån uten dokumentasjon og sikkerhet på nettet typisk skjer med høyere renter enn du hadde fått i banken.

De høyere rentene kommer som en logisk konsekvens av at internettbanken har større risiko med lånet. Når du får et lån uten sikkerhet har firmaet som tilbyr lånet ingen sikkerhet for at du også betaler lånet tilbake. Av denne grunnen kan firmaet også tillate seg å kreve høyere renter.

Et banklån fås ofte med 5-10 % i rente. Renten varierer mye etter om lånet ditt er på flere millioner eller ikke. Med et lån uten sikkerhet på nettet vil du typisk få en rente på 20-30 %. Dette høres svært høyt ut, men renten er ikke det eneste man kan se på når man ser på lån uten dokumentasjon.

Dette er lettest å forklare med to eksempler:

Eksempel 1: Du får et lån på 1 millioner kroner i banken. Til lånet skal du stille sikkerhet og du kan derfor få lånet til 5 % i rente. Når du har betalt av lånet har du altså samlet betalt 1.050.000kr. Du har betalt hele 50.000 kroner i rente selv om rentesatsen din bare var på 5 %.

Eksempel 2: Du får et lån uten sikkerhet på 20.000kr. Siden lånet er uten sikkerhet må du akseptere 25 % i rente på lånet. Når du har betalt ned lånet har du samlet betalt 25.000kr i rente. Du har altså betalt 5.000kr i rente selv om rentesatsen var oppe på hele 25 % ved dette lånet.

Som du kan se er rentesatser ikke alt. Rentesatsene er ganske logisk en del høyere når du får et lån uten sikkerhet siden lånestørrelsene er mindre. Vil du ha et mikrolån på 1-5.000kr, blir rentene imidlertid ikke mye høyere av denne grunnen. Du finner sjelden lån uten dokumentasjon på mye over 30 % i rente selv om lånet er veldig lite.

Lån uten sikkerhet og lån uten dokumentasjon – Hva er forskjellen?

I det store hele er lån uten sikkerhet og lån uten dokumentasjon to uttrykk for den samme tingen.

– Med et lån uten sikkerhet menes et lån hvor du ikke skal stille sikkerhet for lånet. Du skal ikke stille boligen din som pant for at du kan tilbakebetale lånet. Lånefirmaet stoler simpelthen på at du kan tilbakebetale pengene fra lånet uten ytterligere sikkerhet.
– Med et lån uten dokumentasjon skal du ikke kunne dokumentere inntekt, dokumentere at du kan betale pengene tilbake eller lignende.

De to uttrykkene dekker nesten det samme – et lån du kan få mer eller mindre på ditt gode utseende! Nettopp denne typen lån har flere og flere nordmenn hatt behov for i takt med at den globale resesjonen har rullet ut, derfor har lån uten dokumentasjon og lån uten sikkerhet langsomt, men sikkert steget i popularitet.

Lån uten sikkerhet – Hvor finner jeg det?

Du kan finne lån uten sikkerhet atskillige steder på nettet. Faktisk er majoriteten av de firmaene som tilbyr raske lån over nettet som slike lånegivere.

Se sammenligningen vår over lån uten sikkerhet her.