Lotteritilsynet letter på reguleringen for nettbingo

Lotteritilsynet letter på reguleringen for nettbingo

Den norske gamblingregulatoren Lotteri- og stiftelsestilsynet (Lotteritilsynet) har lettet på reguleringen for operatører som ønsker å tilby nettbingo, ved å forlenge tidsperioden man kan bruke på å oppnå minimumskravene for omsetning.

Bingooperatører i Norge kan normalt kun tilby bingo på nettet hvis de har generert en omsetning på over 2 000 000 kroner i løpet av de siste 12 månedene. På grunn av påvirkningen koronapandemien har hatt på omsetningen, har Lotteritilsynet bestemt seg for å midlertidig forlenge denne perioden til 15 måneder dersom operatørene ber om en slik forlengelse.

Forlengelsen gjelder nemlig også for nye bingohaller som kan tilby nettbingo i en prøveperiode i sitt første år – og nå har prøveperioden også blitt forlenget med tre måneder. Dersom du har lyst til å prøve nettbingo finner du det hos stort sett ethvert nytt norsk casino nå til dags.

Bingohaller ble tvunget til å stenge
“Muligheten til å søke om en forlengelse av perioden har kommet på plass som et resultat av utbruddet av pandemien. Dette førte til at en rekke bingohaller ble tvunget til å stenge, og dermed tape omsetning, i rundt to måneder”, uttalte Lotteritilsynet. Regulatoren bemerket også at i landets bingoregulering er det åpnet for muligheten til å gi dispensasjon fra reglene.

Da tiltakene mot Covid-19 ble innført i mars, tillot Lotteritilsynet at bingohaller fikk tilby spill kun på nettet. Kravet om en fysisk trekning som pågår samtidig som nettbingoen ble midlertidig fraveket.