Norske banker gjerrigere på forbrukslån

For å unngå greske tilstander i Norge, så har bankene gått sammen om å stramme litt inn kravene på å skaffe seg et forbrukslån, særlig uten sikkerhet. Tidligere var det slik under jappetiden i Norge at alle banker lånte ut alle penger de overhodet hadde mulighet til å gi ut – av den enkle grunn av at de visste folk kunne betale tilbake.

Men etter finanskrisen i 2008 var det en litt annen mentalitet som rådet blant finansinstitusjonene i Norge.

Nå er det slik at man har innskjerpet både kravene og antall penger man lånte ut.

Den gyldene grensen er nå 250,000 norske kroner når man tar opp forbrukslån, mens man med kredittkort ikke kan få såpass mye. Har man muligheter for å få et slikt lån, så er det selvfølgelig mye bedre enn et kort – men alt til sin tid og til sin mulighet.

Vet du at du kommer til å slite med å betale ned 250,000 norske kroner, så er det ikke like gunstig å ta opp et lån til den summen. Men har du til gjengjeld et stort behov for mye penger, så vil det selvfølgelig være veldig lurt å ta opp slike summer.

Nøyaktig hvor mye penger du har tenkt til å skaffe deg avhenger også av mange andre faktorer. Har du mange ubetalte regninger og ønske om å betale ned det hele før du får hundrevis av betalingsanmerkninger, så er det ingenting i veien for å få et forbrukslån.

Faktisk kan det være smart å skaffe seg et slik lån i en slik situasjon da man får samlet alle pengene inn mot èn bank i stedet for å stå og slite med en hel masse forskjellige kreditorer som ønsker seg pengene du skylder dem. Det som ikke er så lurt kanskje er å ta opp lån til din ferie (les mer på lane.no/lan-penger-til-din-ferie-i-dag) eller andre forgjengelige ting.

Refinansiering er blitt et hett produkt blant mange av bankene, men ”refinansieringslån” er så å si det samme som et forbrukslån.

Skal du altså ha lån i disse dager, så er det viktig å tenke på at bankene har strammet litt inn på hvem som får lån og hvem som ikke får lån, men en ting er i hvert fall sikkert – ingen skal komme og fortelle deg at et forbrukslån er en dårlig idè dersom du har en del regninger som du blir nødt til å betale ned sporenstreks.

Leave a Reply