Refinansiere flere lån uten sikkerhet for å få bedre vilkår og bare ett lån

Mange av oss har vært der. Et enkelt forbrukslån uten sikkerhet var en så enkel løsning for å få vært med på turen til Syden med gjengen. Og det var vel verd det. Makan til tur med fest og moro, er et godt minne for resten av livet.

Et annet minne derimot som man har hver dag i lang tid etterpå, og som på ingen måte er like godt, er regningen som dumper ned i postkassa hver måned fra der man tok opp forbrukslånet.  Ble en dyr uke den turen. Men det var moro så klart.

Blir ikke enklere av at det ble ikke med det ene forbrukslånet. For så var det vaskemaskinen som avsluttet sin karriere som vaskemaskin, bilen som trengte nye dekk og stua som trengte nye møbler etter oppussingen. Alt finansiert av nye forbrukslån og kredittkort. Var så enkelt å ta opp slike kreditter. Trengte ikke sikkerhet en gang.

Lett å få forbrukslån

Dessverre er det nok mange som opplever noe tilsvarende. For det er ofte enkelt å få innvilget slike forbrukslån. Rask behandlingstid av lånesøknaden og rask overførsel av pengene. Litt sjekk av at du har fast jobb og inntekt, ingen betalingsanmerkninger og oppfyller krav til statsborgerskap og alder, så er det ingen spørsmål om hva du skal bruke pengene til eller krav om sikkerhet.

For det er jo sånn at tilbyderne av like forbrukslån tjener penger på at du låner penger av dem. Og jo dårligere sikkerhet tilbyderen har eller jo mer de må jobbe for å få tilbake pengene sine, jo høyere blir rentene. Og dermed også fortjenesten deres. Kanskje ikke så rart.

For deg som kunde derimot blir forbrukslån for dyrt, og spesielt dersom du har flere fordelt utover forskjellige tilbydere. Og for å toppe det hele så kan man jo ha dyr gjeld for bruk av kredittkort i tillegg.

Så hva gjør man da, når man sliter hver måned med alle disse regningene.

Samle lånene og refinansier

Det første vi anbefaler deg å gjøre er å få en oversikt. Hvor mye er det egentlig du må ut med i måneden. Når du vet det, så prøv å få samlet smålånene i et enkelt lån, og gjerne et lån mot pant på ett eller annet du eier. Et enkelt lån med sikkerhet blir ofte mye billigere enn mange små uten. Dette lånet kalles refinansiering og vil gi deg langt bedre oversikt og forhåpentligvis også bedre renter. Se de beste refinansieringene hos Finansguide.

Eller kanskje du allerede har et banklån på huset. I så fall ta kontakt med banken din, forklar problemet, og spør om du kan få øke huslånet for å få betalt ut de små forbrukslånene.