Ungdom bestiller flest forbrukslån

Det er ikke lengre slik at det er voksne mennesker som pådrar seg mest gjeld i form av forbrukslån og kredittkort. Faktisk viser nyere undersøkelser at så mange som 40 % av alle forbrukslån tas opp av mennesker som ikke enda har fylt 25 år.

Forbrukslån er en låneform som gjør at banken ikke stiller spørsmålstegn med hva pengene brukes til, og man kan med det få et mye bredere spekter av ting man kan bruke det på.

Grunnene til at forbrukslån tiltrekker seg unge mennesker er nok mange, men friheten av å kunne bruke penger uten å tenke på morgendagen står nok som lederstjernen. Har man ikke nok penger fra før av til underholdning og reiseliv, så er det lett å dra til banken og spørre om et utvidet finansieringstilbud.

Men et tips til alle ungdommer som vurderer å ta opp forbrukslån er nettopp dette med å nøye tenke gjennom hvor lenge man ønsker gjeld. Det er heller ikke noe grunn til å skjule bak en stein at veldig mange nå til dags velger utdanning – noe som gir en studiegjeld som for mange kommer til å runde en halv million kroner.

Spørsmålet er da om man ønsker å sitte igjen med dobbel gjeld, eller om man kanskje skal drøye forbrukslånet helt til man faktisk har råd til å skaffe seg det og betale det ned kjapt og effektivt og har sikkerhet og derfor får et billigere lån.

Leave a Reply